Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/67/184667/webbkund.se/public_html/siggesta/wp-content/plugins/essential-grid/includes/item-skin.class.php on line 1041 Om ridskolan & stallet – Ridskola och Stall på Värmdö, Stockholm, Stall Siggesta

Om ridskolan & stallet

Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/67/184667/webbkund.se/public_html/siggesta/wp-content/themes/happyrider/fw/core/core.reviews.php on line 214 Warning: A non-numeric value encountered in /storage/content/67/184667/webbkund.se/public_html/siggesta/wp-content/themes/happyrider/fw/core/core.reviews.php on line 214

Ridskolan

Siggesta ridskola och inackorderingsstall är ett familjeföretag som drivs av Anne, Stefan och Elin Sjöholm.Vi har ca 40 st hästar på gården varav drygt hälften är ridskolehästar och resten privathästar. Vi värnar om en god miljö för våra hästar, alla står i box och vistas ute i stora rasthagar flera timmar varje dag. På sommaren går de ute dygnet runt i Siggestas beteshagar. Ridskoleundervisningen sker i ridhus 20×60 m eller på utebanan 38×70 m. När vädret tillåter rider vi även ut i naturen. För att hålla god kvalitet på undervisningen är antalet elever per grpp begränsat till 10 st för barn och ungdomar, 8 st för vuxna samt 6 st för speciallektioner i dressyr och hoppning. Vi har alla storlekar på hästar, från mycket små till riktigt stora. För ridskolehästarnas skull har vi en övre viktgräns för ryttare på 80 kg inklusive utrustning.

Vi har nu lediga platser i några av våra grupper, platser finns i både nybörjargrupper samt mer avancerade grupper både för barn och vuxna.
Vi anordnar även ”prova på-ridning” för barn på helgerna för dom som vill testa hur det känns att rida någon eller några gånger eller bara vill rida ibland.
För den som vill finns det även möjlighet att rida privatlektioner – då främst vardagar dagtid då hästar och ridhus finns ledigt!
För mer information kontakta ridskolechef Anne Sjöholm på 0709-779515, säkrast på telefontider mån, tis, fre 10.00 – 14:00. Stalltelefon 0857024350 telefonsvarare.

Vi erbjuder gruppridning för barn och vuxna på alla nivåer från nybörjare till avancerade. Alla dagar under höst och vårterminerna. Intresseanmäl på tel: 0709779515 eller maila elin@stallsiggesta.se

Stallet

Det stora stallet totalrenoverades 2006. Boxarna är stora och ljusa och stallgången är bred. I det stora stallet står alla ridskolehästar samt ca 8 privathästar. I entren finns möjlighet att låna ridhjälm och säkerhetsväst.